Imate kućnog ljubimca? Onda ste sigurno bili u situaciji da bi se rado pohvalili njegovom fotografijom, samo… gdje je?

Tu uskače Google: ubuduće će njegove umjetna inteligencija prepoznati vaše kućne ljubimce i automatski ih pohraniti tako da ih lako možete naći: samo upišete dog ili cat i Google će vam ih sve pokazati, da ih lakše složite u album ili napravite animaciju kojima ćete se pohvaliti znancima.

Čak i ako imate više od jednog ljubimca, Google će ih znati razlikovati: dovoljno je da jednom upišete ime i ubuduće će biti dovoljno upisati Švrćo ili Maza da vam Google Photos prikaže sve njihove slike – samo njihove. A i ako to ne učinite, Googleova umjetna inteligencija će ih znati razlikovati po pasmini: dovoljno je u tražilicu aplikacije upisati ‘pudl’ ili ‘maine coon’.

Google je automatsko prepoznavanje kućnih ljubimaca uključio početkom tjedna, ali postupno – najprije za Amerikance – tako da u ovom trenutku još to sve ne radi nama u Hrvatskoj, ali hoće – za koji dan.

To je još jedna demonstracija kako nam Googleova umjetna inteligencija može pomoći sortirati fotografije – i dosad je bilo moguće u tražilicu Google Photos upisati ‘plaža’ ili ‘pivo’ da pronađete sve svoje fotografije u bikiniju ili s veselim društvom.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.