Je li vam se ikad dogodilo da pokažete nekom poznatom fotografiju na svom iPhoneu, a on(a) nastavi pregledavati fotografije – dok ne dođe do one koju nikako niste htjeli pokazati? Taj scenarij nadahnuo je dvoje 21-godišnjaka s američkog sveučilišta Berkeley da naprave aplikaciju koja će spremati osjetljive fotografije u „bunker“.

Nude

Trezor za snimke

Ne moraju to biti golišave fotografije – no s njima će se aplikacija najlakše snaći: zahvaljujući umjetnoj inteligenciji, automatski će prepoznati „osjetljive“ snimke, pospremiti ih u „bunker“ i obrisati iz galerije. (Prije toga će vas, dakako, pitati za potvrdu.)

Pristup do zaštićenih fotografija moguće je samo uz upisivanje PIN-a a aplikacija čak ima i dodatnu zaštitu: ako netko pokuša upasti upisujući razne PIN-ove, mobitel će ga automatski snimiti prednjom kamerom – da se zna tko je to bio.

Naravno, aplikaciju možete iskoristiti i za „obučene“ fotografije za koje ne želite da dopadnu drugima u ruke – primjerice, za snimke vaših dokumenata, ili naprosto za one na kojima vam se ne sviđa kako ste ispali.

Nude

Aplikacija je zasada dostupna samo za iPhone (bilo koji; na novom koristi Appleovu naprednu tehnologiju CoreML za prepoznavanje golišavih snimki, a na starom iOS-u 10 koristi Facebookovu tehnologiju Caffe2). Prvi mjesec je besplatan a nakon toga košta dolar mjesečno. U pripremi je i Android verzija za koju se možete predbilježiti ovdje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.