Nokia je nastavila odbrojavanje: danas je predstavljena Nokia 2, novi model smartfona koji se pridružuje ove godine predstavljenim modelima 8, 7, 6, 5 i 3. (Ne, ni mi ne znamo gdje je nestao 4.) Novi je model predstavljen u New Delhiju, samo par dana nakon što je istraživanje Canalysa pokazalo kako je Indija premašila SAD i postala drugo najveće tržište mobitela u svijetu, nakon Kine.

Brojke Nokijinih modela sugeriraju snagu modela: tako je jasno da je Nokia 2 njihov do sada najslabiji (i najjeftiniji) smartfon, ali ni on nije bez aduta. Najveći je baterija: uz snagu od čak 4.100 mAh, Nokia tvrdi da će izdržati dva dana bez punjenja – kako god intenzivno ju koristili.

U to je lako povjerovati, tim više što ostatak karakteristika ne djeluje previše zahtjevno: procesor Snapdragon 212, 5″ LCD razlučivosti 720p prekriven Gorilla Glassom, kamere od 8 i 5 megapiksela, gigabajta RAM-a i 8 GB ugrađene memorije koju možete proširiti mikro SD karticom.

Obzirom na cijenu (99 eura na europskom tržištu – na kojem se očekuje u studenom) karakteristike djeluju više nego adekvatno; čak se ni skromna memorija ne čini premalom jer Nokia jamči „golo“ sučelje Androida, bez balasta nepotrebnih aplikacija i s maksimumom Googleovog softvera (uključujući skoru nadogradnju na novi Android Oreo). Nudit će se u tri kombinacije boja: kositar/crna, kositar/bijela i bakar/crna.

Nokia 2

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.