CUC 2017 okupio je gotovo 1.100 sudionika, od čega 650 učitelja. CARNetova konferencija ove se godine održala pod nazivom “Povezani znanjem (… 25 godina)“.

Bogat program, koji se sastojao od 15 stručnih radova, 44 radionice, 24 ogledna sata i 70 interaktivnih izlaganja, kao i prezentacija partnera iz pratećih industrija, privukao je raznoliku publiku koju, uz domaće nastavnike, obrazovne stručnjake i ICT profesionalce, čine sudionici i predavači iz regije.

Mijenja li tehnologija naš život, način na koji učimo, radimo i promatramo svijet oko sebe? Koliko je internet, čiji 25. rođendan Hrvatska slavi ove godine, promijenio naš život? Kako sve to utječe na školstvo, učenike i nastavnike? Je li poduzetništvo u obrazovanju važno te kako poticati i razvijati poduzetnički duh? Ovo su samo neka od pitanja na koja je ovogodišnja CARNetova konferencija probala dati odgovor, primjerice kroz plenarno predavanje na temu Transformacija učitelja doc.dr.sc. Predraga Pala s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu te kroz okrugli stol na temu (Prvih) 25 godina interneta u RH. Pozvana predavanja održale su i profesorica Lidija Kralj, pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja, na temu Može li drugačije? , gdje se diskutiralo o promjenama koje su našem obrazovnom sustavu potrebne, te gospođa Kati Tiainen iz tvrtke Microsoft, na temu Digital Transformation and Education with experiences from Finland.

CUC 2017

Prvi dan konferencije obilježila je i prezentacija aktivnosti pilot projekta e-Škole, najvećeg projekta u području obrazovanja u državi, vrijednog 307 milijuna kuna i sufinanciranog EU sredstvima. Prezentaciju je održala zamjenica ravnatelja CARNeta i voditeljica projekta, Andrijana Prskalo Maček koja je predstavila najnovije e-Usluge i alate za poučavanje koji su razvijeni u sklopu ovog projekta koji uključuje 151 ravnatelja i više od 7000 nastavnika te kroz nastavu obuhvaća više od 23 000 učenika.

Više informacija o konferenciji dostupno je na službenim stranicama konferencije na adresi cuc.carnet.hr/2017.

CUC 2017

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.