Novi model pogoni 20-megapikselni senzor koji može isporučiti fotografije od 80 megapiksela u RAW i JPG formatu (uz stativ, stapanjem osam snimaka načinjenih pomicanjem senzora), uz novi Venus procesor, a poseban AR premaz na senzoru reducira ghosting i flare efekte.

Nov je i integrirani IS sustav, koji će se snaći i uz sporo okidanje kada se koriste telefoto objektivi, ali i uz high-tracking autofokus koji je najbrži na tržištu: 0,04 sekundi. Panasonic se hvali i novom tehnologijom koja baražno snima fotografije uz 30 fps (6K razlučivost) odnosno čak 60 fps na 4K, kako bi „izvukao“ kvalitetnu fotografiju.

Tu su i dvije nove tehnologije izoštravanja: Post Focus koji omogućuje izoštravanje nakon okidanja te Focus Stacking koji mijenja dubinu polja nakon okidanja, stapanjem nekoliko različitih kadrova.

Optičko tražilo je najveće u ovoj klasi aparata, a ne zamračuje se ni pri snimanju velikim brzinama, što ga čini iskoristivim i noću. Alternativno, straga se nalazi 3″ LCD osjetljiv na dodir, također primjenjiv u noćnom načinu rada.

Prve reakcije stručnog tiska su iznimno povoljne: tako Imaging Resource ocjenjuje da je ovo najbolji Lumix ikad.

Panasonic Lumix G9 se na europskom tržištu očekuje u siječnju, po cijeni od 1.699 eura za tijelo.

Panasonic Lumx G9

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.