Microsoft je službeno predstavio Skype Professional Account, verziju popularnog Skypea namijenjenu profesionalcima – onima koji  onima koji od Skypea zarađuju, pružajući usluge savjetovanja, učenja ili nečega trećeg.

Premda je namijenjena profesionalcima, usluga je – besplatna. Sve što vam treba je računalo i po mogućnosti neka bolja web kamera.

Skype Professional Account se zasad nudi u preview verziji, za ograničeni broj korisnika: da bi ga isprobali, morate se prijaviti na gore navedenoj stranici.

Nova se verzija Skypea razlikuje od obične po tome što nudi integrirane alate namijenjene profesionalcima: preko nje možete definirati vrijeme u kojem ćete započeti sesiju s klijentom (koji može koristiti običan Skype) i odmah možete od njega zatražiti plaćanje preko PayPala. K tome, možete spremiti bilješke o svakoj sesiji. Microsoft, naravno, obećava još puno mogućnosti u slijedećim verzijama, a ideja je jasna: da Skype profesionalnim tutorima posluži kao sve-u-jednom aplikacija koja zadovoljava sve njihove potrebe, umjesto da se jednom aplikacijom služe za dogovor, drugom za naplatu a trećem za video-sesiju…

Microsoft će se pobrinuti i za marketing: ubuduće će svatko tko traži određen tip profesionalne usluge – moći će ih naći preko Skypea, jednako jednostavno kao što sada možete naći određenu osobu po imenu.

Microsoft ima i priču o uspjehu: o profesionalnoj violinistici koja svoje učenike sada podučava preko Skype Professional Accounta.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.