Navikli smo da postoje dva načina plaćanja mobilnih usluga: putem pretplate ili unaprijed, preko bonova (prepaid). Već gotovo dva desetljeća stvari u Hrvatskoj funkcioniraju tako, ali danas je najavljena tarifa koja kombinira oba ova modela. Pokrenuo ju je Hrvatski telekom a zove se Simpa Hibrid.

Funkcionira tako da svakog mjeseca platite 109 kuna za koje dobivate ukupno 6000 – a taj broj treba razdijeliti na megabajte podatkovnog prometa, minute razgovora i SMS poruka. Razdijeliti ih možete kako god hoćete: primjerice, jedan mjesec možete potrošiti 5 GB internetskog prometa, razgovarati 500 minuta i poslati 500 SMS poruka, a drugi mjesec možete uopće ne trošiti internet ali zato razgovarati 5500 i opet poslati 500 SMS poruka.

Kao u klasičnoj pretplati – dok se uklapate u te gabarite, račun je uvijek isti: 109 kuna mjesečno. (Usput budi rečeno: nema naknade za uspostavu poziva, niti za pristup mobilnoj mreži.) Međutim, ako zaključite da vam to nije dosta, možete se prebaciti u „prepaid mode“ – nadoplatit račun bonom i zatim aktivirati bilo koju Simpa opciju.

U ovoj jedinstvenoj kombinaciji pretplate i bonova, vrijedi jedna od najvećih prednosti bonova: nema obaveza. Kada zaključite da vam je dosta, prekidate: ne morate čekati do isteka ugovora.

HT nudi i mobitele uz tarifu: LG K8 (na uvodnoj slici) za kunu mjesečno ili Huawei P9 Lite mini za 20 kuna mjesečno – kroz dvije godine – ali iz objave nije jasno što se događa ako se predomislite i napustite Hibrid. Na HT-ovoj stranici stoji doslovce ovo: telefon trebaš otplatiti do kraja po stvarnoj cijeni. Najbolje da nam se javiš za detalje na 0800 9000 ili u T-Centru pa ćemo te uputiti na daljnje korake.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.