Zagrebačka banka je danas predstavila novu mogućnost mobilne aplikacije m-Zaba: zove se m-novčanik a omogućuje plaćanje mobitelom na praktički isti način kako se sada plaća karticom – i to beskontaktno.

Mobilni telefon u trenu plaćanja čak ne mora biti spojen na internet, niti korisnik treba pokretati aplikaciju m-zaba – dovoljno je mobitel na tren približiti POS uređaju.

Ova inovativna usluga, koju je Zagrebačka banka razvila u suradnji s Asseco SEE Hrvatska, omogućava plaćanje mobitelom na svim POS uređajima koji prihvaćaju beskontaktne Mastercard i Maestro kartice, a trenutno je za korištenje u m-novčaniku moguće odabrati go!card Mastercard kreditnu karticu.

Funkcionalnosti nove usluge objasnio je Luka Tomašković, direktor Kanala isporuke Zagrebačke banke koji je istaknuo da je za plaćanje mobitelom potrebno imati Android smartfon koji podržava NFC, te instaliranu m-zaba aplikacija (ne mora biti pokrenuta). Za korištenje m-novčanika nije potrebno ići u poslovnicu, a nova usluga će tijekom 2018. biti dostupna i za ostale Mastercard i Maestro kartice. Osim toga, dodao je da je svim klijentima koji imaju m-zabu omogućena i nova usluga upravljanja dnevnim limitima po karticama, a uskoro će im biti dostupan i financijski planer.

m zaba

Zaba je tako postala prva banka koja ima beskontaktna plaćanja integrirana u aplikaciju mobilnog bankarstva.

„Uvođenjem m-novčanika postali smo prva banka s Mastercard karticama u mobilnom novčaniku te prva banka koja je implementirala plaćanje bez pokretanja aplikacije na prodajnom mjestu, i to upravo u godini kad obilježavamo 10. godišnjicu m-zabe i go!card kartice“, istaknula je Dijana Hrastović, članica Uprave Zagrebačke banke.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.