Svi znamo za usluge kao što su Deezer, Google Play Music i brojne druge koje omogućuju da po cijele dane i noći slušate glazbu po svom ukusu – za skromnu mjesečnu pretplatu… OK, ali što ako niste voljni platiti tu cijenu – jer već imate cijelo skladište glazbe koju ste pospremili u digitalnom obliku?

CloudPlayer

Svirač glazbe

Tu uskače CloudPlayer, besplatna aplikacija za Android uređaje koja će vam omogućiti da svirate svoju glazbu spremljenu na Dropbox, OneDrive ili Google Drive. No odmah ćemo spomenuti „kvaku“: tako spremljenu glazbu možete slušati mjesec dana a nakon toga – valja platiti… Tako to radi i Google Play i ostali, no ovdje postoji jedna golema razlika: CloudPlayer Platinum ćete platiti jednom – 29 kuna – i nakon toga ste gotovi s plaćanjem: nema mjesečne pretplate.

Kada već spominjemo Google Play Music: i on nudi besplatno spremanje glazbe (na svoje vlastite servere) tijekom probnog razdoblja – ali tko je to jednom isprobao, vjerojatno je brzo odustao. Iz dva razloga: prvo, Google vas svaki čas gnjavi da kupite pretplatu, a drugo: glazba na Google Play Musicu je kompresirana (sabijena) tako da koristi što manje prostora (to pak povlači još dvije negativnosti: glazba se prebacuje u oblake jako sporo, a razlika u kvaliteti zvuka se itekako čuje, posebice ako imate bolje slušalice).

Nasuprot tome, CloudPlayer omogućuje spremanje glazbe u formatima bez kompresije (i gubitka kvalitete) FLAC ili ALAC. Pjesme se mogu reproducirati bez pauze (ako su tako snimljene) a na raspolaganju je i equaliser s 10 klizača, tako da si možete prilagođavati zvuk do mile volje.

cloudPlayer

Među prilično bogatim mogućnostima CloudPlayera je i jedna doista bitna: možete podesiti tako da glazbu svira samo preko Wi-Fi-ja, a ne i preko mobilne mreže – da vas ne bi na koncu ipak papreno skupo koštala…

Od dodatnih mogućnosti koje dobivate plaćanjem, vrijedi spomenuti i podršku za sviranje preko Chromecast i AllPlay uređaja.

Sve mogućnosti možete isprobati u besplatnoj verziji kroz mjesec dana. Nama se ona dopala – a posebice sučelje, jednostavnost uporabe i kvaliteta zvuka.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.