Postoji barem deset razloga zašto jedan router ne može Wi-Fi signalom pokriti 100% srednjeg ili velikog stana, a kamoli kuće na kat – kažu u Iskonovom priopćenju povodom uvođenje nove usluge, a mi u digitalno.hr spremno potpisujemo tu izjavu (što nam se inače ne događa kada su u pitanju priopćenja za tisak). Naime, svatko od nas je doživio kako u jednom kutu sobe u domu/uredu/kafiću ima sjajan signal a par metara dalje – ništa od signala.

Ono što ne možemo potpisati, ali spremamo se isprobati jest tvrdnja Iskona da njihova nova usluga Iskon.Smart Wi-Fi omogućuje 100% pokrivenosti svakog prostora Wi-Fi signalom. Usluga počiva na dva uređaja (za prostor veličine do 100 m2 – za veći će vam trebati njih tri ili četiri) te popratnoj mobilnoj aplikaciji za upravljanje Wi-Fi mrežom, koja će vam pokazati gdje da postavite uređaje.

Za razliku od rješenje s pojačivačima signala, Smart Wi-Fi ne kreira novu mrežu (koja se zna prekinuti kada se prošećete između dva uređaja). Ovo rješenje radi na 5 GHz, što smanjuje mogućnost zagušenja i smetnji koje dolaze od susjeda.

Usluga nudi dodatne mogućnosti odvajanja Mreže za goste (Guest network), kao i Nadzor nad djecom (Parental control) kojim možete isključiti pojedine uređaje kada zaključite da je djeci vrijeme da se posvete školskim obavezama.

foto: Iskon

Korist u Smart Wi-Fi rješenju pronaći će svatko tko je nezadovoljan trenutnom rasprostranjenošću Wi-Fi signala u svojem domu. „Osim velikih stanova i kuća katnica, to su još svi koji žive u manjim stanovima tzv. „L“ tlocrta, u kojima raspored zidova i prostorija onemogućuje pokrivanje svih soba Wi-Fi signalom. Usluga spašava rejting iznajmljivača apartmana na Booking.comu, AirBnB-u i sličnim servisima, na kojima je najčešći uzrok niže ocjene loš ili nikakav Wi-Fi signal. Naš Smart Wi-Fi će od nedostatka Wi-Fi signala spasiti i kafić s terasom, ured s nekoliko prostorija ili manju redakciju. Ovo je samo nekoliko primjera primjenjivosti usluge koju sada po prvi put možete naručiti u Hrvatskoj“, zaključuju u Iskonu.

Iskon Smart Wi-Fi usluga dostupna je Iskonovcima po early bird cijeni od 39 kuna mjesečno za osnovni paket s dva uređaja, uz besplatni probni period od mjesec dana kako bi se korisnik uvjerio u kvalitetu usluge.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.