Google Research je jučer na svom blogu predstavio ne jednu nego tri nove aplikacije koje koriste nove tehnologije za „pametnije“ fotografiranje. U Googleu su čak iskovali i novi termin za njih: nazivaju ih appsperiments – aplikacije + eksperimenti.

Prva od njih zove se Storyboard i dostupna je samo za Android. Storyboard je stručni izraz za „knjigu snimanja“: skicu kadrova, nalik na strip, prema kojima se snima film, video, TV reklama… Ova aplikacija radi upravo suprotno: nakon što snimite video, aplikacija od njega izrađuje niz „stripovskih“ kadrova.

U Googleu ističu kako postoji 1,6 bilijuna različitih mogućnosti kako ćete kadrove iz videa pretvoriti u strip, i zato nude mogućnost ponovnog pokušaja: ako niste zadovoljni onim što je napravio Storyboard, jednostavno povučete prstom prema dolje i on će predložiti drugačiji strip.

Selfissimo! se nudi i za Android i za iOS, a riječ je o, kako joj ime kaže, aplikaciji za izradu selfieja. Uporaba je savršeno jednostavna: zauzmite pozu, umirite se, selfie kamera će vas „okinuti“, zauzmite novu pozu, umirite se… i tako unedogled. Aplikacija će zatim sve vaše poze organizirati na pomodni retro niz crno-bijelih fotografija nalik na one koji izlaze iz kabina za snimanje foto-portreta.

Scrubbies (samo za iOS) također ima retro „štih“. Sjećate li se DJ-a koji su se izvještili u scratch-u – „sviranju“ gramofonskih ploča naprijed-natrag? Ova aplikacija omogućuje da isti efekt primijenite na video: usporite, ubrzate, pauzirate, „odvrtite“ unatrag… i tako kreirate atraktivan video u kojem ćete istaknuti (ili ponoviti) najzabavnije dijelove i „premotati“ one dosadnije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.