Volite napete filmove? Krimiće, trilere, akciju? Možda ovo ipak nije film za vas. Washing Machine: The Movie prikazuje Samsungovu perilicu rublja kako… pere rublje. Od početka do kraja. Ukupno 66 minuta.

U čemu je štos, pitate se? Vrlo je jednostavno: Samsungova perilica – filmska zvijezda – donosi novu tehnologiju QuickDrive bez koje bi isto pranje trajalo dvostruko dulje: puna dva sata.

Film sigurno nije bio jeftin, jer za njega je glazbu napisao Michael Nyman, kompozitor koji je osvojio Oscara za film Piano. Ovo je ipak bio veći izazov: trebalo je “napisati glazbu za nešto tako vizualno repetitivno i prozaično. Kao filmski skladatelj obično se povodim za dramom na ekranu ili ga zvučno interpretiram, ali ovdje je izazov bio poništiti nesadržajnost a opet povećati hipnotičku privlačnost”, kaže Oscarovac.

Film je početkom mjeseca imao kino-premijeru u prestižnoj dvorani na londonskom Leicester Squareu, a prije toga je najavljen TV reklamom koja je zauzela cijeli reklamni blok na Channel 4: trajala je 3 minute i 20 sekundi – što je najduža TV reklama ikad emitirana na britanskoj televiziji.

Cjelovečernji film je premijeru na YouTubeu imao prošli tjedan, i otada ga je pogledalo više od sedam tisuća ljudi (vjerojatno ne u cijelosti, premda bi bilo zanimljivo dobiti i taj podatak). Samsung UK je međutim bez pardona u objavi za tisak iznio podatak da je film zabilježio TRI MILIJUNA pregleda na YouTubeu (da, napisali su to velikim slovima). Taj su podatak iznijeli prije nego što je film stavljen na YouTube.

U istom priopćenju, Samsung podsjeća kako je prije točno 300 godina u Engleskoj premijerno izvedeno još jedno glazbeno djelo insipirirano i posvećeno vodi: Water Music Georg Friedrich Händela. Toliko o skromnosti…

Inače, ako ste pomislili kako je sve skupa originalna ideja – podsjećamo na trend slow TV-a, kojeg je pokrenula istoimena norveška TV postaja, o čemu smo pisali lani.

Nakon što pogledate cjelovečernji film, preporučujemo da pogledate i The Making of Washing Machine: The Feature Film. Traje samo dvije minute…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.