Američki FCC – tijelo koje odobrava bežične standarde – po prvi put je izdalo licencu za bežično punjenje. Startup iz San Josea, Energous, jučer je objavio kako je njihov WattUpMid Field dobio prvu takvu licencu.

Punjač omogućuje „klasično“ bežično punjenje, koje se ostvaruje tako da se uređaj postavi na odgovarajuću podlogu (pad), ali i punjenje na daljinu (do jednog metra), koje se ostvaruje automatski: dovoljno je kompatibilni uređaj približiti punjaču, ne mora se čak ni izvaditi iz džepa ili torbice. Istodobno se može puniti više uređaja.

Naravno, kvaka je u tome da u ovom trenutku ne postoje mnogi uređaji koji podržavaju novi standard, nazvan jednostavno Wireless Charging 2.0.

„Nesmetano punjenje bez kabela – primjerice, punjenje nosivog uređaja kojeg niste ni skinuli sa sebe – jest upravo ono što kupci očekuju. Sada smo u mogućnosti pokrenuti industriju potrošačke elektronike, interneta stvari i pametnog doma – u tom pravcu, ubrzanim tempom“, komentiraju u Energousu.

Tvrtka sa svojim partnerima kani predstaviti bežične punjače koji se ugrađuju u računalne monitore, zvučnike, televizore, „pametne“ svjetiljke i druge uređaje na sajmu CES 2018.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.