Nismo trebali dugo čekati da se pojave prve igre koje koriste nove mogućnosti kakve zasad nudi samo iPhone X i njegova tehnologija proširene stvarnosti. Ta tehnologija (mnogima poznatija pod originalnim nazivom: augmented reality, skraćeno: AR) već je zaživjela u popularnim naslovima kao što je Pokémon Go, a Appleova izvedba ARKit omogućuje nove primjene.

Jednu od prvih takvih predstavio je Rainbrow, djelo washingtonskog studenta informatike po imenu Nathan Gritter. Njegova igra neodoljivo podsjeća na Frogger, kultnu staru igricu gdje žabu morate prevesti preko ceste, samo što ovdje vodite smileyja preko ceste (preciznije, preko pješačkog prijelaza koji je obojan kao gay zastava). A vodite ga – obrvama. Dovoljno je podići obrve da smiley preskoči na slijedeću boju ili namrštiti se da se vrati natrag. I to su sve kontrole! Dok su vam obrve nepomične, i lik kojeg vodite po cesti ostat će nepomičan.

Rainbrow je besplatan, i pojavio se taman pred praznike, ali više nije jedini. Isti dan kada je izašao Rainbrow, izašao je i Nose Zone u kojem ciljate protivnike tako da – uperite nos prema njima. U međuvremenu su se u igru ubacili i profesionalci: nizozemski Lucky Cat Studios izdao je Wacky Face u kojem se igrate tako da izbuljite oči, otvorite usta i radite smiješne grimase…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.