Aplikacije koje prikazuju sve fotografije koja imate na mobitelu? Ima ih mali milijun: sigurno ste već s mobitelom dobili poneku – barem jednu, ako ne i dvije ili čak tri.

No što ako ne želite svestranu, ušminkanu ali kompliciranu aplikaciju koja ima pet milijuna mogućnosti za prikaz fotografija (i uređivanje, i slanje…)? Ako jednostavno želite aplikaciju koja samo prikazuje fotografije – ali brzo, glatko, bez komplikacija – a uređivat ćete ih u nekoj drugoj aplikaciji? Odgovor je: Focus Go.

Focus Go

Foto-galerija

Ideja koja stoji iza ove aplikacije je: bez komplikacija. Kada ju pokrenete, prikazat će sve fotografije koje imate na mobitelu – i one koje ste snimili njegovom kamerom, kao i one koje ste preuzeli negdje s interneta ili od prijatelja i snimili tko zna gdje – ali stvar je u tome da će ih prikazati brzo. Ekspresno!

Ako na mobitelu već imate aplikaciju koja služi za prikaz fotografija, ali taj posao radi sporo, tu brzinu ćete itekako znati cijeniti.

Focus Go prikazuje fotografije složene po mjesecima, a kada odaberete jednu od njih, razvući će ju preko cijelog zaslona. Želite li pogledati neki njezin detalj, jednostavno ju razvučete prstima i… iznenadite se kako zum brzo radi!

Focus Go

Ispod fotografije prikazuje se red s pet ikona, čije su funkcije, slijeva nadesno: Share, Edit (otvaranje aplikacije u aplikaciji koja ih može urediti), Info (kada je snimljena, gdje, sa čim i gdje je spremljena – primjer na donjoj slici), Delete i tri okomite točke koje nude još dvije funkcije: Print i Set Wallpaper.

Na glavnom izborniku, gore desno, nude se još tri funkcije: odabir načina prikaza, snimanje nove fotografije i uobičajeni izbornik s tri okomite točke iza koje se kriju dvije opcije: Show pictures with higher quality (nismo primijetili razliku kad smo ju uključili…) i Max display brightness in the picture viewer – to će vam vjerojatno koristiti samo ako je osvjetljenje jako a ekran slab.

Focus Go je još uvijek u razvoju ali nismo primijetili nikakve ćudljivosti: ovu bismo aplikaciju mirne duše preporučili svima koji traže jednostavnu, brzu, pouzdanu foto-galeriju.

Aplikacija je besplatna, i zasad dostupna samo za Android smartfone.

download

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.