Hurdly Wireless je najnoviji HUD (head-up display) uređaj koji prikazuje navigaciju i druge vozaču korisne informacije na vjetrobranskom staklu. Sam koncept je preuzet iz zrakoplova: osmišljen je za lovce, kako piloti ne bi morali skretati pogled da bi provjerili brzinu, smjer i druge podatke.

Hurdly više nije startup; ima osam godina iskustva u razvoju HUD-ova, uključujući dvije neuspješne kampanje na Kickstarteru i Indiegogo platformi, ali sada je uspio! Upravo je u tijeku Kickstarter kampanja za Hurdly Wireless koja je trostruko premašila postavljeni cilj – no još uvijek imate deset dana da se uključite i nabavite taj uređaj za 199 dolara (kada izađe na tržište u svibnju, koštat će 349).

Uređaj je ustvari transparentni ekran, veličine 6,2″ i posebno prilagođen tako da prikazuje jasnu, kontrastnu sliku u svim svjetlosnim uvjetima. (Za usporedbu, slika je pet puta svjetlija nego na iPhoneu X.) A ta slika potiče sa smartfona – možete koristiti svoju omiljenu aplikaciju, primjerice Google Karte, Waze ili neku treću navigaciju. Dakako, na ekranu možete koristiti i sve druge aplikacije sa smartfona, primjerice za sviranje glazbe (preko ugrađenog zvučnika), gledanje filmova, telefoniranje, dopisivanje… OK, neke od njih nisu preporučljive za vrijeme vožnje!

Hurdly Wireless je nedvojbeno novitet, ali slični uređaji već postoje: nude ih Navdy, Carrobot i Astro. Ipak, ovaj uređaj ima aduta. Za početak, jednostavniji je za uporabu: spaja se s bilo kojim Android ili iOS smartfonom, preko standardnih protokola Miracast ili Airplay pa ne zahtjeva poseban softver (ali ipak ga nudi; može ga iskoristiti suvozač, da se zabavi nečim što bi ometalo vozača). Aduti su mu i veliki, kvalitetni ekran te mobilnost (lako ga je spremiti i ponijeti sa sobom). A i cijena je konkurentna…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.