Na samu Novu godinu, LG Display je predstavio televizor koji ruši rekorde. Televizor koji će se moći vidjeti na sajmu CES 2018 koji počinje slijedećeg tjedna nudi dijagonalu od 88″ (2,23 metra), što ga čini najvećim OLED ekranom dosad, te 8K razlučivost.

Televizor razlučivosti 8K (7680*4320) ima 33 milijuna piksela – četiri puta više od 4K televizora odnosno 16 puta više od Full HD-a.

Naravno, u ovom trenutku gotovo da i nema 8K sadržaja: nijedna TV još dugo neće emitirati u tom standardu; nema ni Blu-ray filmova niti YouTube videa u toj razlučivosti. Smisao ovog televizora i nije da ga kupite (cijena nije ni objavljena) nego da LG demonstrira kako je OLED tehnologija toliko zrela da je ovakav televizor moguće napraviti: u priopćenju se detaljno razlaže zašto takav televizor ne bi bilo moguće izvesti uz LCD tehnologiju.

LG je jedini proizvođač OLED televizora kadar proizvesti ekran ove veličine, a upravo se sprema prebaciti dio njihove proizvodnje u svoje nove kineske tvornice te tako učiniti OLED TV-e cijenom dostupnijima.

Kako piše ZDNet, očekuje se da će Samsung na sajmu CES 2018 predstaviti tehnologiju Micro LED koja će omogućiti smanjivanje pozadinskog osvjetljenja LCD televizora – što je glavni razlog zbog kojeg oni ne mogu ponuditi dvometarski 8K zaslon poput LG-ovog.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.