Think? Najpopularnija serija prijenosnih računala u povijesti ime je dobila po originalnim, pametnim rješenjima, a na to nas je danas podsjetio Lenovo predstavivši novu seriju ThinkPada s jednim krajnje jednostavnim rješenjem – jednim od onih za koje se pitate kako to da već nekom nije palo na pemet.

Zove se ThinkShutter a to je jedan običan komad plastike kojeg možete potegnuti da bi prekrio objektiv kamere, kako bi bili sigurni da vas nitko ne snima.

Business Insider podsjeća kako Facebookov čelnik Mark Zuckerberg obavezno lijepi traku preko kamere svog laptopa kako bi bio siguran da ga nitko ne snima (i još jednu preko mikrofona) te kako je bivši čelnik FBI-ja izjavio: „lijepim traku preko kamere jer sam vidio kako to radi netko pametniji od mene.“

Danas predstavljeni novi modeli X280, X380 Yoga, T480(s), T580, L380 (Yoga) i L480/580 donose još jednu inovaciju: docking u kojeg se laptop umeće sa strane, jednim potezom. Novi modeli izgrađeni su oko novih modela Intelovih Core procesora osme generacije, a hvale se tanjim i lakšim kućištima, brzim punjenjem. Winows Hello prepoznavanjem lica te USB-C priključcima.

Istodobno je predstavljen i Tablet 10, posebno ojačan Windows tablet s odvojivom tipkovnicom, olovkom i sigurnosnim rješenjima poput TPM modula, te dva nova premium monitora: ThinkVision X24 i UHD model P32u.

ThinkVision P32u
ThinkVision P32u

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.