LG nastavlja praksu predstavljanja udarnih noviteta uoči početka sajma CES 2018. Očito da i sam CES podržava takvu praksu, jer unaprijed su podijeljene nagrade: tako je danas predstavljen projektor dobitnik nagrade CES 2018 Best of Innovation.

Projektor teško pamtljivog imena HU80K prvi je LG-ov model koji podržava 4K razlučivost. Nudi i za LG rekordnu svjetlinu od 2.500 lumena te podršku za HDR video po standardu HDR10 (ne i Dolby Vision).

LG-ove se projektor na prvi pogled razlikuje od konkurencije: malene dimenzije (koje jamče mobilnost) i jedinstveni uspravni dizajn – u obliku slova I – omogućuje prikazivanje slike gdje god da se postavi. Drugim riječima, možete ga jednostavno odložiti na pod – i to, sudeći po promotivnim fotografijama, ne mora biti daleko od zida na kojeg će projicirati, niti mora biti pod pravim kutom. Alternativno, može se pričvrstiti na zid ili strop.

LG 4K UHD Projector HU80K

Rezultat: slika dijagonale 150″ – gotovo četiri metra, odnosno gotovo dvostruko veća od rekordno velikog, 88″ OLED TV-a predstavljenog pred par dana.

Od ostalih tehničkih detalja, objavljeno je da projektor ima dva ugrađena zvučnika od 7 Watta, ako vam to nije dovoljno – možete ga spojiti na kućno kino preko HDMI-ja, optičkog kabela ili Bluetootha. Tu je i USB utor za direktnu reprodukciju datoteka s USB memorije ili diska, no vjerojatno ćete češće koristiti webOS, posebice ako imate pretplatu na servise kao što su Pickbox, HBO ili Netflix.

Šećer za kraj: LG nije objavio koliko će koštati projektor ali je obećao „pristupačniju cijenu“. Američki mediji podsjećaju da 4K HDR projektori Sonyja i Della koštaju 4 do 5 tisuća dolara, aza ovaj pretpostavljaju da će koštati ne puno više od 2000 dolara.

LG će na CES-u predstaviti i Full HD projektor PF50K, novi model iz serije MiniBeam.

LG 4K projector

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.