Usred noći ste ustali jer morate na WC? Gnjavaža… Ali, dok se približavate WC školjki, svjetla se pale, poklopac se otvara, a zagrijava se sjedalica i pod ispod vaših stopala.

Znanstvena fantastika? Više nije. Američka kompanija Kohler na sajmu CES 2018 predstavit će Numi, inteligentnu WC školjku.

Koliko inteligentnu? Pa, za početak, prepoznat će vas. Dovoljno je da sa sobom ponesete mobitel, ili da izdate glasovnu naredbu Alexi. Numi će za svakog ukućana podesiti sve onako kako on voli. To uključuje i glazbu: Alexa zna koje i kakve pjesme volite slušati dok ste na WC-u.

Što još zna Numi? Osim što će sam otvoriti i zatvoriti poklopac školjke, sam će i pustiti vodu – pogađate, zna kako topla voda treba biti, pod kakvim tlakom – te nakon obavljenog „posla“ uključiti osvježivač zraka, dakako: s vašim omiljenim mirisom.

Nepristojno pitanje: a koliko to košta? To nam Kolher nije otkrio. Nešto nam govori da si ga ionako nećemo moći priuštiti, ali više ćemo znati slijedećeg tjedna, kada na CES-u predstave cijeli sustav pametnih kupaonskih uređaja Kohler Konnect.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.