Nakon što je iznenadio svijet (a i nas) s objavom da će u vlastite procesore ugrađivati grafiku svog arcirivala AMD-a, Intel je danas na sajmu CES 2018 predstavio prve plodove te neočekivane suradnje. To su dva Core i5 i i7 čipa, s nepamtljivo dugačkim nazivima 8th Gen Intel Core processor with Radeon RX Vega M GL Graphics i GH Graphics; razlika je u tome što prva verzija troši 65 W, a druga 100 W te nudi otključanu konfiguraciju.

Kompletnu prezentaciju novih procesora možete naći ovdje (u PDF formatu).

Nove će procesore prvi uposliti novi modeli HP-a i Della koji će biti predstavljeni ove zime, te Intelov vlastiti „pokazni“ NUC (Next Unit of Computing) koji služi za demonstraciju naprednih mogućnosti novih tehnologija. Taj maleni PC koji stane u ruku (na uvodnoj slici lijevo) može i nešto što dan-danas ne mogu ni daleko snažnija i skuplja računala (poput ovog na uvodnoj slici desno): poslužiti kao VR radna stanica.

Intelov novi NUC s Radeon RX Vega M grafikom

Intel je CES 2018 iskoristio i da još jednom predstavi always connected PC-e, prijenosnike koji su (poput smartfona) uvijek spojeni na internet. Tri nova, danas predstavljena modela su zapravo nove verzije već postojećih modela s ugrađenim 4G modemima koji im osiguravaju always-connected funkcionalnost. Poimence, to su prekjučer predstavljeni Acer Swift 7 (najtanji laptop na svijetu), zatim preklanjski model HP Envy x2 koji je već poslužio, kako smo pisali, kao maneken za konkurentsku platformu Qualcommovih laptopa s 4G modemima te Dell Inspiron 5280 koji se zasad nudi ekskluzivno na kineskom tržištu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.