Kako smo najavili, Samsung je danas predstavio prvi televizor koji nudi novu tehnologiju MicroLED. Temelji se na tome da svaki piksel (točkica od koje je sastavljena slika na ekranu; ima ih na milijune) ima vlastiti modul za osvjetljenje i čip koji kontrolira RGB boje. Rezultat: slika koja nudi rekordnu svjetloću od 2000 nita, kao i svjetlija bijela te tamnija crna nego što su dosad bile moguće na LCD TV-ima, te prirodnije boje uopće.

Najimpresivnija osobina The Walla je ipak modularni dizajn koji omogućuje da ekran bude onoliko velik koliko je velik zid na koji se pričvršćuje. U Las Vegasu, na tiskovnoj konferenciji na sajmu CES 2018, Samsung je predstavio The Wall dijagonale 146″. To je 3,7 metara!

The Wall je modularan, što znači da možete uzeti manje module i spojiti ih kako bi dobili TV ekran koji stane na vaš zid. Slična rješenja su bila moguća i ranije, no „trik“ je u tome što The Wall nema okvir. Na prvi pogled, teško je i reći gdje uopće završava (tanki) ekran a počinje zid.

The Wall je dakako prototip a ne gotov proizvod, ali jedva ga čekamo isprobati.

Samsung The Wall

Samsung je na CES-u predstavio još jednu tehnologiju koju ćemo s užitkom isprobati u ovogodišnjim modelima QLED televizora (s ekranima veličine do 85″): ona upošljava umjetnu inteligenciju kako bi „normalnu“ sliku, razlučivosti obične TV slike, (Full) HD ili 4K rastegnula do 8K razlučivosti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.