Google najvjerojatnije već zna broj vaše kreditne kartice – (o)dali ste ga nakon što ste nabavili Android mobitel i poželjeli kupiti neku aplikaciju/igru ili dodatne mogućnosti za nju.

Ta se usluga zove Android Pay, ali u SAD-u i u Velikoj Britaniji Google nudi još jednu uslugu plaćanja: Google Wallet. Ona je zamišljena kao sredstvo prebacivanja novca između obitelji, prijatelja… školske siledžije nećemo spominjati. Google Wallet je zamišljen kao odgovor na problem koji se svakome dogodi ponekad – ostanete bez gotovine, pa vam ju netko blizak može prebaciti vrlo brzo, jednostavno i bez provizije.

Eto, ta usluga nije ni stigla u naše krajeve a već je ukinuta. Međutim, to je – vjerovali ili ne – dobra vijest. Jučer je Google objavio kako ujedinjuje obje te usluge za plaćanje u jednu: Google Pay.

Zašto je to dobra vijest? Iz nekoliko razloga. Prvi: pojednostavljuje nam život, jer se ne moramo dvaput prijavljivati za sličnu uslugu, na dva mjesta pohranjivati podatke… Drugi: Google Wallet, kako smo već pisali, još nije došao u naše krajeve – i tko zna kada bi – a ovako će njegove usluge vjerojatno stići prije, kroz Google Pay.

Ukratko, ubuduće će biti dovoljno da Googleu samo jednom prijavite podatke o svojim bankovnim računima i kreditnim karticama, i nakon toga ćete moći plaćati dodatne aute u simulaciji utrke na mobitelu, unajmljivanje apartmana preko Airbnba, filma preko weba ili haljinu u londonskom butiku…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.