Panasonicov Lumix GH5 prvi je ponudio 4K 60p/50p snimanje video zapisa, a novi model Lumix GH5S također probija granice prvi nudeći mogućnost 4K 60p/50p snimanja u Cinema 4K razlučivosti (4096*2160). Ovaj Digital Single Lens Mirrorless fotoaparat nudi nove načine snimanja i bolju kvalitetu slike pri slabijem osvjetljenju. Osmišljen i razvijen od strane filmskih profesionalaca, GH5S se  odlikuje najvećom osjetljivosti senzora i – kako s ponosom ističu u Panasonicu – najboljom kvalitetom slike u povijesti Lumix fotoaparata.

Panasonic je za bolje snimanje pri slabijem osvjetljenju primijenio jednostavan trik: srezao je razlučivost od 20,3 megapiksela, koliko je nudio stari model, na 10,2 megapiksela čime je povisio osjetljivost sa ISO 25.600 na 51.200. K tome, novi način rada Dual Native ISO povisuje ISO vrijednosti s 400 na 2.500.

Kako bi GH5S mogao izdržati zahtjevnu upotrebu na terenu i u nepovoljnim uvjetima, njegov prednji i stražnji okvir izrađen je od magnezijske legure. Uređaj nije otporan samo na prašinu i prskanje vode, nego i na temperature do -10° C.

Aparat ima dvostruki utor za SD memorijsku karticu, kompatibilan s formatima UHS-II i Video Speed Class 60, kao i HDMI terminal A tipa.

Lumix GH5S se na europskom tržištu očekuje slijedećeg mjeseca, po cijeni od 2500 eura.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.