Lenovo je na sajmu CES 2018 predstavio prvi samostalan uređaj koji omogućuje VR preko Googleove VR platforme Daydream: s dosadašnjim uređajima (kao što je Googleov vlastiti Daydream view) mogli ste zaroniti u virtualnu stvarnost samo uz pomoć mobitela ili računala. Sada je dovoljno da na glavu stavite Lenovo Mirage Solo i – spremni ste za VR.

Kaciga je opremljena 5,5″ ekranom koji nudi vidno polje od 110° te 4 GB radne memorije i 64 GB za pohranu aplikacija i podataka (možete ju proširiti SD karticom). Nema ugrađene zvučnike, no tu je utor za slušalice – ako se poželite posve izdvojiti od okolice. Njega snimaju dvije kamere, da ne izgubite pojam o svom mjestu u stvarnom svijetu. Baterije će izdržati sedam sati zabave – ako izdržite toliko noseći kacigu tešku 645 grama.

Lenovo je objavio kako Mirage Solo možemo očekivati na tržištu u drugom tromjesečju, a The Verge je objavio i cijenu: 400 dolara, točno dvostruko više nego što košta jesenas predstavljeni Oculus Go. Isti izvor navodi i cijenu dodatka koji omogućuje snimanje (i streaming) VR sadržaja: Mirage Camera koštat će 300 dolara.

Lenovo Smart Display

Predstavljen je i Lenovo Smart Display (na gornjoj slici). Poput dva prethodno opisana uređaja, i ovog pokreću Qualcommovi čipovi i Googleova „pamet“, no ovdje se ne radi o VR-u nego o Google Assistantu. Smisao je da ga koristite za upravljanje uređajima „pametnog doma“, od osvjetljenja do grijanja. Njegov 8 ili 10″ ekran osjetljiv na dodir možete koristiti i za prikazivanje uputa na Google Kartama, gledanje videa s YouTubeu, video razgovore preko Google Dua, slušanje glazbe… pogađate već, s Google Play Musica…

Lenovo Miix 630

Na Qualcommovim čipovima temelji se i Miix 630 (na gornjoj slici), koji je neslužbeno predstavljen pred mjesec dana na premijeri Qualcommove platforme always connected PC-a a sada se službeno pridružuje prvim takvim uređajima koje su predstavili HP i Asus. Ovaj 2-u-1 odvojivi uređaj s 12,3″ ekranom pogoni Windowse 10 S. Na američkom tržištu moći će se kupiti za 799 dolara.

Lenovo je predstavio i dodatne detalje o novim modelima ThinkPada o kojima smo pisali prilikom predstavljanja prošlog tjedna, kao i nove Moto Modove, Think periferiju… a sa svim tim novitetima možete se upoznati na web stranicama Lenova posvećenim CES-u 2018, i to na hrvatskom jeziku.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.