Svi znamo koliko su Amerikanci opterećeni pravnim pitanjima ali svejedno nas uspiju iznenaditi. Najnoviji primjer je LegalFling: aplikacija kojom potvrđujete svoj pristanak na seks s određenom osobom. (Ili osobama. Spol? Kojigod.)

Da, tako je jednostavno. Pokrenete aplikaciju, odaberete osobu koju želite… khm… pošaljete zahtjev (SMS-om, WhatsAppom, Messengerom, Telegramom…) i kad dobijete ‘da’, stvari dolaze do sretnog svršetka. Preciznije, dobivate pravno obvezujući dokument u kojem piše da je on ili ona pristao/pristala.

Cijeli postupak je temeljen na Blockchainu, što znači da je privatnost zajamčena.

Spomenuti ugovor dotiče i pitanje snimanja: ako ste dali privolu partneru – to znači da ste pristali na seks, ali ne i na snimanje fotografija, zvuka ili videa. Ako se takvo što ipak pojavi, jasno je da je to nelegalno – osim ako niste u aplikaciji rekli da pristajete i na to.

Među često postavljenim pitanjima na web stranici na drugom mjestu (nakon pravnih pitanja) je: mogu li se predomisliti? Da, možete u bilo kojem trenutku svoj „da“ promijeniti u „ne“…

Preciznije: moći ćete. Aplikacija još uvijek nije aktivna. Kako kažu autori, tek je u procesu odobravanja na App Storeu i Google Play trgovini. Apple i Google joj još nisu rekli „da“…

U međuvremenu, kako podsjeća The Next Web, postoji i druge aplikacije preko kojih možete reći „da“: SaSie, WeConsent… Nije ovo prva takva usluga!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.