Londonski startup Revolut već je privukao priličnu pozornost svojim inovativnim e-bankarskim uslugama, a sada je svoju inovativnost usmjerio na još jednu uslugu: putno osiguranje.

Jučer predstavljena usluga Pay-per-Day Travel Insurance nudi točno ono što odgovara njenom nazivu: putno osiguranje koja se plaća po danu. Za većinu destinacija u Europi, uključujući sve EU države, to će vas koštati jedan euro dnevno. Ako ćete na putu provesti pet dana, cijeli trošak iznosi – pet eura.

Za česte putnike, nudi se mogućnost plaćanja godišnje pretplate: za 30 €, pokriveni ste gdje god i koliko god putujete.

Kada usporedite takve cijene sa cijenama klasičnog putnog osiguranja, razlika je – blago rečeno – ogromna. No to nije najveća razlika. Ona leži u jednostavnosti uporabe. Naime, cijeli postupak se odvija preko mobilne aplikacije. Dovoljno je instalirati ju, podesiti opcije plaćanja i – zaboraviti na cijelu priču. Revolut će sam pratiti gdje ste, i kada (pomoću GPS-a) vidi da ste prešli granicu, podsjetit će vas na putno osiguranje i ponuditi vam da ga odmah platite. (Naravno, ne morate: ako ste se uputili samo u shopping preko granice, ili se nalazite na području gdje je signal stranog operatera jači od hrvatskog – imate osam sati tijekom kojih možete ignorirati ponude Revoluta.)

Osiguranje pokriva zdravstvene usluge (uključujući zubarske) te štete do vrijednosti 75 funti; detalji su ovdje (PDF dokument, na engleskom).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.