Microsoft je danas predstavio čitav niz noviteta namijenjenih za edukaciju – gdje sve veći dio tržišta zauzimaju Googleova računala Chromebook, koja su već u startu jeftinija od PC-a, ponajviše zahvaljujući besplatnom softveru.

Chromebook računala službeno nisu dostupna na našem tržištu, ali nažalost nemamo ni informaciju o tome hoće li/kada će Microsoftovi noviteti biti dostupni na hrvatskom tržištu. Novosti su predstavljene na sajmu edukacije Bett u Londonu, no cijene su objavljene samo u dolarima, za američko tržište.

Najviše je pozornosti privukao Lenovo 100e, za kojeg je jedinog objavljena internacionalna cijena: 219 dolara (Amerikanci će ga platiti 189 dolara). Sam Microsoft nije objavio puno o novom modelu, osim da ga pokreće Celeron generacije Apollo Lake, no detalje smo ipak pronašli na stranicama Lenova za Ujedinjene Arapske Emirate.

Lenovo 300e
Lenovo 300e

Jači model Lenovo 300e za 279 dolara nudi 2-u-1 dizajn i podršku za e-olovku. Više detalja opet otkriva Lenovo UAE, koji najavljuje oba modela i u Chromebook varijanti (po istoj cijeni).

Tržištima u razvoju namijenjena su još dva prijenosnika tvrtke JP (ne, ni mi nismo čuli za njih), po sličnim cijenama ali s dodatnim mogućnostima (prepoznavanje lica, preko Windows Hello kamere).

Predstavljene su i nove mogućnosti Officea 365 namijenjene profesorima i učenicima; nažalost, one najatraktivnije nisu dostupne na hrvatskom (diktiranje i čitanje – možete ih isprobati ovdje). Učenike će ipak vjerojatno najviše zanimati Chemistry Update za Minecraft: Education Edition.

Najavljeno je još nekoliko atraktivnih noviteta koje je Microsoft razvio u suradnji s nizom partnera, od BBC-a (suradnja na seriji Oceans: Our Blue Planet) i LEGO-a (Hacking STEM online lekcije) do suradnje s Pearsonom, najvećom svjetskom edukativnom kompanijom koja će nuditi VR lekcije pogonjene HoloLens kacigama – koje si sada možete priuštiti uz 10% popusta na američkom tržištu ako dokažete da ćete ih koristiti u edukaciji.

Oceans Our Blue Planet
Oceans: Our Blue Planet

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.