Britanska tvrtka Integral Memory preskočila je veće igrače i prva predstavila mikro SD memorijsku karticu kapaciteta 512 GB, nadmašivši tako rekord od 400 GB kojeg je od prošle jeseni držao SanDisk.

Kartica po svemu podržava važeće standarde: UHS-I, Class 1 specifikaciju i V10 brzinu (do 90 MB/s), što znači da može poslužiti i za snimanje 4K videa. Dakako, postoje i brže kartice a simptomatično je kako se na službenim stranicama ne spominje 4K nego samo Full HD.

Isporučuje se s adapterom za korištenje u standardnim SD utorima – da ju možete iskoristiti i u računalima, za koje već postoje SD kartice ovakvog (i većeg kapaciteta). No ne može se koristiti u starijim uređajima koji podržavaju prvu generaciju mikro SD standarda (neophodno je da podržavaju micro SD XC varijantu).

Kartica će se moći kupiti od veljače, no cijena još uvijek nije poznata. Računajte na paprenu svotu: SanDiskova kartica od 400 GB još uvijek košta minimalno 250 dolara (u SAD-u), a novi će rekorder nedvojbeno biti osjetno skuplji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.