Apple je jučer službeno predstavio HomePod, „inteligentni“ zvučnik koji će se moći kupiti od 9. veljače, samo na tri tržišta (a od proljeća i u Francuskoj i Njemačkoj).

U odnosu na istovrsne proizvode koje pogoni Amazona Alexa i Google Home, Apple tvrdi da će HomePod ponuditi bolju kvalitetu zvuka. Petnaest centimetara visok zvučnik opremljen je sa snažnim basom i sedam visokotonaca, a šest mikrofona hvataju naredbe poput „Hej Siri, podsjeti me da zalijem cvijeće“ ili „Hej Siri, pojačaj grijanje“ ako imate HomeKit kompatibilne termostate.

HomePodom se upravlja s iPhonea (ili nekog drugog iUređaja kojeg pogoni iOS 11.2.5), a glavni izvor glazbe je pretplata na Apple Music. Njegovih 45 milijuna pjesama mogu se birati naredbama Siri, poput „Sviđa mi se ova pjesma, pusti mi još takvih“.

Za razliku od konkurencije, HomePod ne podržava uparivanje više uređaja, ali Apple je najavio da će mu kasnije dodati multi-room kroz softversku nadogradnju te stereo način rada.

Istodobno, Apple je najavio i iOS 11.3 koji će na proljeće ponuditi nove animoji likove, bolju podršku za AR te mogućnosti kontrole „zdravlja“ baterije – umjesto da uspori iPhone kada se baterija istroši.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.