Krajem prošle godine, američki proizvođač Synaptics privukao je pozornost najavom mobitela kojima je skener otiska prsta nevidljiv – jer je ugrađen u ekran. To je lukavo zapakirao u najavu da će takav mobitel isprva proizvoditi samo jedan od pet najvećih svjetskih proizvođača: mediji su danima špekulirali tko bi to mogao biti, da bi se uoči sajma CES 2018 otkrilo da je to Vivo – nama najmanje poznat proizvođač od „velike petorke“, jer je usredotočen na matično, kinesko tržište.

Prototip je predstavljen na sajmu CES 2018, i prema prvim reakcijama nezavisnog tiska radi pouzdano, premda malčice sporije od „normalnih“ skenera. Pokupio je i niz nagrada.

Danas je Vivo službeno predstavio X20 Plus UD koji se od lanjskog modela X20 Plus razlikuje samo po skeneru. Moći će se kupiti od 1. veljače, za 3.598 juana (otprilike isto toliko kuna) – što to je prilično visoka svota za kinesko tržište.

Ostale karakteristike su u rangu više srednje klase: 6,43″ ekran formata 18:9 i Full HD+ razlučivosti (2160*1080), tipa AMOLED (taj jedini može udomiti skener otiska prsta, jer su mu paneli tanji od onih na LCD-u), 4/128 GB memorije, baterija od 3.905 mAh i vitka linija (7,35 mm). Mediji su već iščeprkali podatak da je sam skener otiska prsta debeo 0,69 milimetara.

Vivo

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.