Ne znam jesu li novinari zaboravljiviji od ostalih ljudi, ali mogu vam reći da se meni prilično često događa da smetnem stvari s uma. Recimo, prebirem po internetu i nađem na neki zgodan članak ili temu kojoj se želim vratiti. Zna se što točno u tome trenutku valja napraviti: kreirati podsjetnik s linkom na ono što je pobudilo inspiraciju. Ali često mi se ne da…

Isprika zlata vrijedi, a moja je isprika da je postupak dodavanja podsjetnika kompliciran: treba otvoriti aplikaciju za to, upisati o čemu se radi, po mogućnosti dodati datum i onda se vratiti u aplikaciju koja mi je dala inspiraciju i od tamo izvući tekst, link ili nešto treće što će me podsjetiti.

Remindee

Podsjetnik

Nakon što ju instalirate, kada u bilo kojoj aplikaciji naiđete na ono što vas zanima, samo iz njenog izbornika odaberite Share (Dijeljenje) i zatim Remind Me. (Aplikacija nema opciju Share? Uf, tu nema spasa!)

Da više nemam isprike, zaslužan je Remindee. Ta aplikacija za Android uređaje besplatna je i savršeno jednostavna alatka.

Zatim se otvara prozor poput ovog na slici dolje. U njemu birate naslov (opcionalno – ne morate), možete dodati bilješku (ni to nije obavezno) i glavni sadržaj (to se dodaje samo – u našem primjeru je to link, jer smo ga podijelili iz Chromea). Ispod toga je izbornik u kojem birate kada će se aktivirati podsjetnik: po defaultu, ako ništa ne izaberete, aktivirat će se za sat vremena. (To, nažalost, nije promjenjivo.)

Remindee

Međutim, ne morate uopće odabrati kada će se aktivirati podsjetnik: možete odabrati gdje će se aktivirati. Primjerice, kada dođete na posao. Ili u prodavaonicu. Korisno!

Možete odabrati i hoće li podsjetnik izaći uz zvuk, a pod Advanced možete podesiti neki drugi zvuk, ili neku drugu boju LED notifikacije.

Naravno, cijeli podsjetnik možete kreirati i u samoj aplikaciji – onako kako smo dosad radili, prije nego što se pojavio Remindee. U njoj se nudi još par mogućnosti, od kojih je najkorisnija prva: da se Remindee automatski aktivira svaki put kad kopirate nešto u clipboard. Naravno, ovdje možete i urediti ili prepraviti postojeće podsjetnike.

I to je sve. Brzo, jednostavno – a besplatno. I korisno!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.