FingerSecurity je prva aplikacija koja omogućuje da pristupite odabranim aplikacijama skeniranjem otiska prsta. Izašla je još 2014., ali u posljednje vrijeme sve više dobiva na popularnosti – otkako se skeneri otiska prsta ugrađuju u sve više mobitela, i sve bolje rade.

FingerSecurity

Zaštita aplikacija otiskom prsta

Aplikacija za Android mobitele je besplatna, s tim da se doplaćuju dodatne mogućnosti – primjerice da dopustite drugoj osobi da otiskom svog prsta otključa neke aplikacije (ne moraju to biti sve one koje koristite i vi), zatim automatsko otključavanje svega kada dođete na sigurnu lokaciju (kući?), maskiranje obavijesti, fotografiranje uljeza…

Sve ostalo je besplatno. Za početak, odaberete aplikacije koje ćete štititi otiskom prsta i unesite dodatnu šifru – ona će dobro doći za situacije u kojima se, iz bilo kojeg razloga, ne možete osloniti na otisak prsta.

Autori aplikacije pošteno priznaju kako ona neće raditi sa svim verzijama svih mobitela sa skenerom otiska, ali po našem iskustvu – radi savršeno sa svim modelima osim nekolicine vrlo starih, sa starim softverom.

FingerSecurity je vrlo jednostavan za uporabu, no ipak nudi i par dodatnih mogućnosti. Primjerice, možete otključati/zaključati pristup cijeloj grupi aplikacija odjednom, ili definirati timeout – da se neko vrijeme otisci ne provjeravaju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.