Honor 9? Sjećate se, predstavljen je još u lipnju. Huawei nas zna ponekad zbuniti imenovanjem novih modela: zvuče kao varijante prethodnih modela, premda se od njih dosta razlikuju.

To vrijedi i za Honor 9 Lite, koji je danas službeno predstavljen na europskom tržištu. Zna se i cijena: 229,90 eura.

Sufiks Lite ovaj mobitel opravdava time što je (šest grama) lakši od originalnog Honora 9, ali – nije manji. Par milimetara je deblji, dulji i viši, no to mu nije za zamjeriti jer ima osjetno veći ekran: 5,65″ umjesto 5,15″. U skladu s najnovijom mobilnom modom, novi model ima (Full HD) ekran formata 18:9 i vrlo, vrlo uski okvir iznad i ispod ekrana, dok je okvir sa strane je gotovo nevidljiv.

Čipovi pak opravdavaju naziv Lite: novi model ima slabiji procesor, manje radne memorije (3 umjesto 4 GB), dvostruko manje ugrađene memorije (32 GB), pa čak i slabiji USB (običan umjesto Lite varijante).

No da se vratimo na zanimljivost iz naslova: četiri kamere. I sprijeda i straga su po jedna od 13 i jedna od 2 megapiksela; ova druga, čini se, služi samo za bokeh efekt. Sve te kamere znaju i mnoge trikove: mogu snimati panorame (prednje i stražnje), reagiraju na geste rukom, nude brojne efekte, prepoznaju lica i pomlađuju ih…

Novi model nudi i druge osobine koje su postale zaštitni znak Honora: snažnu bateriju (3000 mAh) u vitkom tijelu i nano-graviranje zbog koje se presijava na svjetlu (ali samo plava i siva verzija; crna ne). Ima tu još stvari koje inače ne susrećemo u ovom cjenovnom rangu: 2.5D staklo zaobljenih rubova, brzi skener otiska prsta (rekordnih 0,25 sekundi), metalno tijelo te tehnologija koja jamči najbolji prijam signala (ipak je Huawei najjači svjetski proizvođač opreme za emitiranje signala mobilne mreže).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.