Twitter je jučer objavio financijske rezultate za prošlu godinu, u kojoj je u posljednjem tromjesečju zabilježen profit – prvi otkako je osnovan u ožujku 2006.

U tom je razdoblju Twitter zabilježio 732 milijuna dolara prihoda – više od očekivanog – a profit iznosi 91 milijun dolara. Obzirom na veličinu i značaj Twittera – skromna svota, ali itekako značajna. Nakon objavi vijesti, dionice Twittera su smjesta porasle za 14%.

Jack Dorsey, čelnik i jedan od četvorice osnivača Twittera, najavio je lani prvi profit, no malo tko je očekivao da će to obećanje već sada biti ispunjeno – nakon problematične godine za Twitter, u kojoj je bilo masovnih otpuštanja, napuštanja projekata kao što je aplikacija za dijeljenje videa Vine i prodaje razvojne platforme Fabric Gooogleu.

Broj aktivnih korisnika Twittera ostao je otprilike isti: 330 milijuna mjesečno, no oni su u protekloj godini bili aktivniji. Premda je golema većina tweetova ostala kraća od 140 znakova – vrlo rijetko se iskorištava novi maksimum od 280 znakova – većina analitičara ipak smatra da upravo tom potezu Twitter može zahvaliti za preokret financijskih rezultata.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.