Omiljeni softver za reprodukcija videa (i fotografija, glazbe i ostale multimedije) VLC dobio je novu verziju 3.0.0., radno nazvanu Vetinari (po imenu lorda iz kultne serije SF knjiga Discworld).

Nova verzija je istodobno izašla za praktično sve platforme računala (Windows, macOS, Linux), mobilnih uređaja (Android, iOS) i media playera (Android TV, Apple TV).

VLC je napravljen tako da podržava reprodukciju gotovo svih formata multimedijalnih datoteka; kompletan spisak možete naći ovdje.

Na novoj verziji radilo se od lipnja 2016., a osim popravka 1500 bugova i jedinstvenog koda za sve platforme donosi i sveobuhvatnu podršku za hardversko dekodiranje, 8K video, 360 video s 3D zvukom, 10-bitni HDR, podršku za Chromecast i reprodukciju s lokalne mreže i NAS uređaja. Kod je jedinstven za sve platforme, a detaljniji spisak noviteta, kao i linkove  za preuzimanje softvera možete naći ovdje.

Na istom linku možete i uplatiti par eura ako vam se VLC svidi, jer riječ je o besplatnom softveru bez oglasa, spywarea i praćenja korisnika.

VLC

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.