Panasonic je proslavio desetu godišnjicu svog prvog fotoaparata sa samo jednom lećom (DSLM – Digital Single Lens Mirrorless) predstavivši novi model Lumix G9, kojeg predstavlja kao idealan izbor za amaterske fotografe koji žele doživjeti profesionalno fotografsko iskustvo.

Fotoaparat s Micro Four Thirds izmjenjivom optikom dolazi u izrazito kompaktnom kućištu, a nudi cijeli niz poboljšanja u odnosu na prethodne modele GX8 i GX85. Razlučivost je povišena na 20,3 megapiksela (ali bez niskopropusnog filtra, kakav je imao GX8), stabilizacija je dvostruka (u tijelu i u lećama) a tu je i zakretno optičko tražilo (Live View Finder), kao i Bluetooth i WiFi.

Zanimljiva je i mogućnost monokromatskog snimanja – za ljubitelje crno-bijele fotografije – kao i Auto Marking koji olakšava „izvlačenje“ fotografija iz 4K video snimki.

Moći će se kupiti od travnja za 799 eura (tijelo).

Panasonic LUMIX DMC-TZ200

Drugi novi model DMC-TZ200 novi je flagship model u seriji Travel Zoom aparata. Nudi 15x optički zoom za koji je zaslužan ultra-širokokutni (25 mm) objektiv Leica DC Vario-Elmar te 1″ MOS senzor visoke osjetljivosti, sa stabilizacijom po 5 osi (plus optičkom). Snima 4K video a dovoljno je malen da stane u džep.

I on se očekuje u travnju, također po 799 eura.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.