Apple je nedavno predstavio vrlo povoljne financijske rezultate za proteklu godinu – za koje je ponajviše zaslužna odlična prodaja novih modela iPhonea – no čini se da to više nije slučaj.

Japanski Nikkei tako danas iznosi vrlo precizne brojke o narudžbama Applea. Kako smo ranije pisali, njegov arhirival Samsung radi ekrane za Apple – konkretno, za iPhone X, koji mora imati najbolji ekran na tržištu, a to je Samsungov OLED – no prodaja iPhonea X se, prema više nezavisnih izvora, itekako usporila ove godine. Stoga je Apple, tvrdi Nikkei, smanjio narudžbu OLED ekrana za iPhone X  s očekivanih 45-50 milijuna primjeraka na samo 20 milijuna u ovom tromjesečju.

Očekuje se da će Apple smanjiti narudžbu i u slijedećem tromjesečju, pa Samsung Display navodno grozničavo traži nove kupce. No, OLED ekrani su osjetno skuplji od LCD-ova i stoga za njima nema velike potražnje.

Samsung Display je lani zabilježio veliki profit, ali nakon objave današnje vijesti vrijednosti dionice su mu smjesta pale.

Slabija potražnja za najjačim iPhoneom vjerojatno će naškoditi još jednom Samsungovom odjelu: za proizvodnju memorija, jer i one se ugrađuju u iPhone X.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.