SAP je danas u zagrebačkom sjedištu tvrtke predstavio rezultate poslovanja u 2017. godini na globalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini. kao i planove te poslovnu strategiju za 2018. godinu u Hrvatskoj.

Od kada je početkom 2015. godine postavio svoje ambicije za 2020. godinu, SAP je kontinuirano ostvarivao postavljene ciljeve, a tako je bilo i u 2017. godini.

Podaci za cijelu 2017. godinu otkrivaju kako su se na globalnoj razini cloud pretplate i prateći prihodi povećali za čak 26 posto te su dosegnuli 3,7 milijardi eura (IFRS), dok je prihod od softvera iznosio 4,87 milijarde eura. Prihod od održavanja povećao se na 63 posto ukupnog prihoda, koji je dosegao 23,46 milijardi eura.

Tvrtka za proizvodnju poslovnog softvera sa sjedištem u Njemačkoj postala je vodeći pružatelj cloud rješenja s oko 150 milijuna pretplatnika na svoja rješenja diljem svijeta.

U regiji Srednje i istočne Europe, SAP je ostvario najbolje rezultate ikada – kako na godišnjoj razini, tako i na razini četvrtog kvartala. Ti su rezultati uglavnom potaknuti poslovanjem vezanim uz cloud, koje je u prošlom kvartalu ostvarilo troznamenkasti rast, dok je za ukupne rezultate na godišnjoj razini zabilježen dvoznamenkasti rast.

Sonja Popović, direktorica SAP Hrvatska (na uvodnoj slici) izjavila je: “Iznimno mi je drago što ne zaostajemo za uspjesima na globalnoj i regionalnoj razini. Na lokalnoj razini, u Hrvatskoj, smo na godišnjoj razini ostvarili rast prihoda od prodaje rješenja cloud od 70 posto, rast prihoda od konzaltinga za 150 posto kao i rast  prihoda od prodaje on-premise za 35 posto. Ovo je rezultat ugovora s renomiranim tvrtkama, a SAP Hybris i SAP S/4HANA bila su najprodavanija rješenja u Hrvatskoj prošle godine. Tvrtke se okreću SAP-u budući da nudi zaokruženu ponudu rješenja, brzu realizaciju projekata, brzi povrat investicije te pojednostavljenje procesa. SAP Hrvatska  bio je iznimno uspješan u poslovanju s tvrtkama iz segmenta energetike te onima iz sektora potrošačke industrije. Ove godine očekujemo kako će se digitalna transformacija ubrzati u Hrvatskoj te smo spremni ući u nove sektore.“

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.