LG će slijedećeg tjedna na sajmu Mobile World Congress 2018 u Barceloni predstaviti ovogodišnja izdanja dvaju popularnih mobitela srednje klase.

Novi K8 i K10 nastavljaju trend uvođenja premium značajki, kakve su donedavno krasile samo najjače modele, u cjenovno dostupnije mobitele srednje klase.

To ponajviše vrijedi ponajviše za kamere: vrlo brzo automatsko fokusiranje te smanjenje šuma za bolju fotografije pri slabom osvjetljenju su mogućnosti za koje smo dosada morali posegnuti zantno dublje u džep.

LG K10 sa svojim metalnim okvirom u obliku slova U već i izgleda skuplji nego što jest, a straga je opremljen naprednom 13-megapikselnom stražnjom kamerom koju poznajemo iz flagship modela LG G6 te prednjom od 8 MP koja podržava efekt zamućenja (bokeh) pri snimanju selfieja. Phase Detection Auto Focus (PDAF) ubrzava automatski fokus za 23 posto, a nova stražnja tipka otključava telefon otiskom prsta, ali služi i za aktivaciju brzog okidača kamere (Quick Shutter) te snimki zaslona (Quick Capture).

Oba nova modela nude još tri značajke za bolje snimke: Low Light Noise Reduction omogućava snimanje jasnijih fotografija u mračnom okruženju (a u kombinaciji s HDR-om, one su oštrije te imaju bolji kontrast); snimanje grupnih fotografija olakšano je novom značajkom Timer Helper (više nije potrebno pogađati koliko je sekundi preostalo do okidanja jer K8 i K10 koriste bljeskalicu kao vizualnu pomoć kod odbrojavanja pa tako prijatelji i obitelj mogu biti u pravom položaju u pravo vrijeme) a tu je i Flash Jump Cut koja svake tri sekunde snima po jednu fotografiju (do njih 20, s prednjom i stražnjom kamerom) koje se zatim mogu spojiti u zabavan animirani GIF.

Oba nova modela i dalje su oblikovani kao sjajni oblutci, s 2.5D ArcGlass staklom, a nude se u tri nove boje.

Kako smo ranije najavili, LG će na sajmu u Barceloni slijedećeg tjedna predstaviti i obnovljenu verziju svog najjačeg modela V30, dok se nasljednik G6 očekuje tek na ljeto.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.