S koliko podataka svakodnevno barata jedan čelnik? To pitanje zacijelo si ne postavlja nitko i zapravo građanima to nije važno sve dok ih svojim dobrim odlukama vode napretku i razvoju ili nedajbože obrnuto. I dok neki još uvijek do podataka dolaze mukotrpnim analizama angažirajući sve raspoloživo ljudstvo iz računovodstva i financija, drugi su otkrili kako digitalna rješenja nude spas pa su već odavno do zuba naoružani softverom kojim upravljaju gotovo svim svojim zadacima. No, došlo je vrijeme da se krene i korak dalje pa je sve više prilika u kojima čelnici podatke trebaju i onda kada su na putu, terenu.

Upravo zbog toga nastao je iČelnik – softver kojem je smisao da čelnicima posluži kao potpora u donošenju poslovnih odluka, tako da pruži cjeloviti prikaz informacija o stanju i kretanju novčanih sredstava, osnovne financijske pokazatelje naplate, učinkovitosti rješavanja predmeta  te nadzor proračuna.

iČelnik je moderan softver koji se tako i koristi: podaci su u realnom vremenu dostupni na bilo kojem smartfonu ili računalu spojenom na internet.

iČelink

Iza ovog inovativnog rješenja stoji domaća tvrtka Libusoft Cicom, jedan od najvećih hrvatskih proizvođača softvera, sa četvrt stoljeća iskustva i više od stotinu aplikacija. Glavnina njih namijenjena je jedinicama lokalne i regionalne samouprave – a to vrijedi i za ovu najnoviju, koja je specifično usmjerena čelnicima i njihovim pročelnicima.

Ovo je prva i jedina takva aplikacija na našem tržištu, a da ju lakše upoznamo – navest ćemo primjer. Gradonačelnik manjeg mjesta nalazi se u posjeti i želi se svom kolegi pohvaliti kako njegova samouprava ostvaruje rast prihoda od koncesija, kojeg u prijašnjim obračunskim razdobljima nije bilo. Dovoljno je otvoriti iČelnik  i u dva poteza prstom moći će doći do pregledno prikazanih brojki od interesa, kojima mogu pratiti realizaciju proračuna, trošenje proračunskih novaca, ali isto tako i kontrolirate rashode za zaposlene.

Očito je došlo vrijeme u kojem će oni koji se brže digitaliziraju i prihvate prednosti koje nudi tehnologija brže i prednjačiti svojim rezultatima.

iČelnik

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.