Uoči sajma Mobile World Congress 2018 slijedećeg tjedna u Barceloni, na kojem se očekuje da će i sam Google predstaviti par krupnih novosti, taj gigant je predstavio svoju najnoviju inicijativu: Android Enterprise Recommended.

Zamisao je da to bude priznanje, a ujedno i smjernica za velike tvrtke, ali i za samostalne poslovne ljude – kako bi znali koji će mobitel zadovoljiti njihove potrebe.

Da bi mobitel zaslužio ovo priznanje, mora zadovoljiti cijeli niz kriterija: od hardverskih (ako smo dobro razumjeli, hardver mora biti dovoljno snažan da pokreće Android 7.0), preko dostupnosti sigurnosnih zakrpi u roku od najviše 90 dana nakon što ih izda Google (i to kroz tri godine nakon izlaska) pa sve do „konzistentnog korisničkog iskustva kroz upravljane profile na upravljanim uređajima“ (nismo sigurni da znamo što je pisac iz Googlea htio reći, ali detalje – još zbrčkanije – možete naći ovdje).

Bez ustezanja, Google je odmah predstavio 21 uređaj koji zaslužuje Android Enterprise preporuku. To su: BlackBerry KEYone i Motion; Google Pixel, Pixel XL, Pixel 2 i Pixel 2 XL; Huawei Mate 10, Mate 10 Pro, P10, P10 Plus, P10 Lite i novi P smart; LG V30 i G6; Motorola X4 i Z2; Nokia 8; Sony Xperia XZ1, XZ1 Compact, XZ Premium, XA2 i XA2 Ultra.

Je li i vama upalo u oči da nema nijednog Samsunga?

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.