Sony je danas na sajmu Mobile World Congress 2018 predstavio novi model Xperia XZ2 kojim konačno odustaje od jedinstvenog dizajna mobitela s oštrim uglovima – koji je uveden kada i brend Xperia – te se priklanja modernom dizajnu: velikim ekranima koji zauzimaju gotovo cijelu prednju površinu, uz zaobljene rubove.

Ekran novog modela je veličine 5,7″ (5″ na Compact varijanti) i formata 18:9 a procesor je najjači uopće: Snapdragon 845. On podržava Gigabit LTE druge generacije, brzine do 1,2 Gbps.

Tradicionalno jake strane Sonyjevih mobitela – kamera, zvuk i baterija – pojačane su i u ovom modelu. Sony se hvali da je ovo najglasnija Xperia dosada, pojačan S-Force Front Surround tehnologijom te premijernom tehnologijom Dynamic Vibration System koji video zapisima i igrama dodaje vibracije. Zvuk je bolji i preko Bluetootha, zahvaljujući poboljšanoj tehnologiji LDAC.

Baterija nudi čak 3180 mAh te brzo/bežično/prilagođeno punjenje.

Kamera je ipak za mnoge najveći Sonyjev adut: ta tvrtka proizvodi više od pola kamera koje drugi proizvođači (pa i oni najjači) ugrađuju u svoje mobitele, tako da premijere izdržava za sebe. Xperia XZ2 je tako prva koja nudi 4K snimanje videa u HDR kvaliteti, a nudi i rekordnu ISO osjetljivost od 51200 za fotografije i 12800 za video.

Kao i prethodnici, i ovaj je model vodootporan.

Cijene nisu objavljene, kao niti dostupnost na hrvatskom tržištu, a na svjetskom tržištu se XZ2 (Compact) očekuje već u ožujku, u srebrnoj, crnoj, zelenoj i ružičastoj boji.

Sony Xperia_XZ2

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.