Nije novost da Facebook želi ponuditi sve mogućnosti koje druge društvene mreže drže svojim „zaštitnim znakom“, svojom suštinom. Za LinkedIn je to – traženje posla, a tu mogućnost Facebook nudi već punu godinu dana – ali do sada, samo za Amerikance.

Danas je Facebook Jobs otvoren za sve, a ne samo za Amerikance a na njemu možete potražiti (ili ponuditi) posao u više od 40 svjetskih gradova. Najbliži od njih nam je Milano, a tu je i još petnaestak europskih gradova od kojih Hrvate najviše privlače Dublin. (Izbor gradova je pomalo čudan: nudi se Varšava, ali ne i Prag; Madrid, ali ne i Barcelona; nema gradova u Austriji, ali zato su tu dvije švicarske destinacije.)

Korištenje je tipično fejsbukovski jednostavno: posjetite web adresu facebook.com/jobs (u ovom trenutku, mobilna aplikacija ne nudi Jobs) i u tražilicu upišite željeni posao te odaberite grad. Dakako, ponuda poslova u europskim destinacijama još je uvijek skromna, pa svakako očekujte da ćete morati kreirati opis posla kakav želite – no cijeli postupak traje par minuta. Što je najvažnije, potencijalni poslodavci mogu vidjeti samo ono što ste sami odabrali da im želite pokazati – ne i alkoholizirane uspomene s partyja.

Poslodavci dakako imaju puno više mogućnosti, uključujući i plaćene oglase te tabove na Facebook stranicama.

Cijeli postupak je opisan ovdje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.