Canon je ovog tjedna predstavio dva nova SLR fotoaparata početne klase, koji se na tržištu očekuju u travnju, po cijeni od 399 eura (EOS 4000D s EF-S 18-55) odnosno 499 eura (EOS 2000D s IS verzijom objektiva).

Novi modeli, kako kažu u Canonu, nude cijeli niz praktičnih značajki koje se lako koriste a zadovoljit će potrebe korisnika koji prave svoje prve korake u svijetu fotografije sa zamjenjivim objektivima.

EOS 2000D ima novi 24,1-megapikselni APS-C senzor dok EOS 4000D koristi 18-megapikselni APS-C senzor, a oba fotoaparata pokreće slikovni procesor DIGIC 4+ koji omogućuje Canonov inteligentan način rada automatskog stvaranja scena te snimanje Full HD videozapisa.

Pored stražnjeg LCD-a (3″ odnosno 2,7″), oba modela imaju središnje optičko tražilo, a prave trenutke hvataju responzivnim i preciznim automatskim fokusiranjem u devet točaka te snimanjem 3 slike u sekundi. Sa smartfonima se mogu lako povezati preko Wi-Fi-ja (EOS 2000D i preko NFC-a) a oba dolaze s jednostavnim ugrađenim vodičem kroz značajke te šest postavki slika, kao i cijeli niz kreativnih filtara koji omogućuju eksperimentiranje s ručnim kontrolama i umjetničku slobodu.

Baterije im omogućuju snimanje oko 500 fotografija te više od sat vremena videozapisa. Oba DSLR modela kompatibilna su s više od 80 objektiva iz Canonovih linija EF i EF-S i cijelim nizom dodatne opreme.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.