Light Phone je projekt pokrenut pred dvije godine (taman koji mjesec prije nego što je pokrenut digitalno.hr) i uspješno financiran preko crowdfunding kampanje. Ideja je bila da se napravi mobitel koji je atraktivan, minimalističkog dizajna i isto takvih mogućnosti: da njime možete telefonirati, vidjeti koliko je sati i… nema više, to je bilo to.

Njujorška kompanija je lako prodala desetak tisuća primjeraka Light Phonea – koji nije bio ni jeftin, ali nije tako ni izgledao. Sada je pokrenula novu kampanju, koja je već uspješna: za desetak dana premašila je traženih od 250.000 dolara.

Light Phone 2 je, međutim, negdje na pola puta između prvog modela i smartfona. Može mnoge „pametne“ stvari: slati i primati SMS poruke, pokrenuti alarme, spojiti se na SMS mrežu… Čak ima i imenik – dok je prvi Light Phone mogao zapamtiti samo devet brojeva (što je naprosto glupo – vjerujemo da će se složiti čak i ako ne volite „pametne“ telefone).

Ideja je da Light Phone 2 dobije još neke „pametne“ mogućnosti. Sigurno je da neće nuditi društvene mreže, novosti, web (uključujući oglase) i e-mail, no na listi mogućnosti koje će tvorci možda uključiti u gotov proizvod su navigacija, Uber ili neki sličan servis, playlista (zašto ne bi mobitel koristili za slušanje glazbe?), vremenska prognoza, glasovne naredbe, kalkulator i rječnik.

Ima dovoljno vremena da se sve te mogućnosti ubace jer će Light Phone 2 na tržište stići tek za godinu dana. Usput budi rečeno, tada će koštati 400 dolara a sada se preko kampanje može dobiti za 250 dolara (bez poreza i poštarine).

Specifikacije su definitivno zanimljive: Light Phone 2 je dovoljno malen, tanak i lagan da stane u džep; morat će se puniti svakih pet dana (preko USB-a); kućište mu je od anodiziranog aluminija (crnog ili bijelog) a jednobojni ekran je e-ink tipa.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.