Koliko puta dnevno pogledate mobitel?

Prema globalnom istraživanju tvrtke Deloitte, više od 50 puta dnevno. U prosjeku, tri sata dnevno provedemo gledajući u ekran mobitela. Prema istom istraživanju, ‘milenijalci’ (stari 18-24) anjaktivniji su u tome – koriste mobitel gotovo upola više nego slijedeća najaktivnija grupa korisnika, oni stari između 25 i 34 godina.

Druga istraživanja pokazuju kako se pozornost studenata povećava do 62% kada odložite mobitel, a studenti koji uopće ne koriste mobitel na fakultetu postižu 6,4% bolje ocjene (PDF dokument).

Maths Mathisen, Florian Winder i Vinoth Vinaya (slijeva nadesno) pokrenuli su Hold 2016. u rodnoj Norveškoj, odmah nakon studija

Posljednje je istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji, gdje je od prošlog tjedna dostupan Hold, mobilna aplikacija koja je studentima ponudila nagrade – ako odlože mobitel.

Koncept su zamislila tri norveška studenta na studijskom putovanju u Kopenhagenu. Kada su se vratili kući i pokrenuli aplikaciju, za tri mjeseca su privukli trećinu svih studenata u Norveškoj: njih 50.000 je preuzelo aplikaciju.

Dakako, dio zasluga za taj uspjeh može se pripisati vrlo atraktivnim nagradama: osigurali su ih multinacionalke koje i inače „ganjaju“ studentsku populaciju: Coca-Cola, Microsoft… ali i SAS te Danske Bank koji je ponudio čak i stipendije.

Nakon uspjeha u Norveškoj i Švedskoj, Hold se nudi i studentima u Velikoj Britaniji, po istom receptu: za odlaganje mobitela nude se ulaznice za kino (ili barem kokice), kao i kave i obroci (Caffè Nero, Planet Organic) te gadgeti koje je osigurao Amazon.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.