Novi model Fitbit Versa prilično je svestran ručni sat koji će se snaći s mnoštvom fitness aktivnosti – nešto manje nego njihov prvijenac Ionic, ali zato nudi manje dimenzije, nižu cijenu i niz noviteta, uključujući praćenje menstrualnog ciklusa.

Versa izgledom pomalo podsjeća na Apple Watch, ali je manji od njega. Pokreće ga nova verzija Fitbit OS-a koji obećava jednostavnije korištenje, uz 500-tinjak novih aplikacija. Novi softver omogućuje i više individualizirani pristup: „uči“ o vlasniku i prilagođava mu se, primjerice programom vježbi.

U odnosu na skupljeg prethodnika, nedostaje mu GPS i mobilno plaćanje, ali mogućnosti vezane uz zdravlje i vježbanje su još „podebljane“, kao i „pametne“ mogućnosti: čitanje SMS-ova (i odgovaranje – ako imate Andorid mobitel) te slušanje glazbe (spremljene s Deezera).

U prodaji će se naći od slijedećeg mjeseca, po cijeni od 200 eura, a prednarudžbe su već otvorene ovdje.

Istodobno je predstavljen i Fitbit Ace, narukvica za djecu od 8 ili više godina. Ace prilično podsjeća na Fitbitovu popularnu narukvicu Alta HR, ali prilagođen je za djecu na više načina: vježbe su prilagođene uzrastu, a povećana je i privatnost, kao i mogućnosti online nadzora odraslih.

Za razliku od Verse, Ace nije potpuno vodootporan ali izdržat će kraće susrete s tekućinom. Bez punjenja će izdržati pet dana – dan dulje od Acea.

Za Ace se također već primaju narudžbe, ali na tržištu se očekuje tek u srpnju, po cijeni od 100 eura.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.