Google je jučer objavio promjenu naziva „pametnih“ ručnih satova koje pogoni njegov operativni sustav: umjesto Android Wear – zvat će se Wear OS by Google (s tim da je većina komentatora očekuje da će taj drugi dio – by Google – vrlo brzo otpasti u praksi: svi će koristiti skraćeni naziv).

U službenoj objavi, ne objašnjavaju se detaljno razlozi za preimenovanje, osim jednog: u prošloj je godini čak jedna trećina kupaca satova koristila satove s Androidom uz – iPhone.

Taj podatak pobija procjene medija kako je dosad prodano 10 milijuna ručnih satova s Android Wearom, jer one su se temeljile na broju preuzimanja softvera s trgovine Google Play.

Prema nezavisnim istraživanjima, Apple je dosad prodao 33 milijuna primjeraka svog „pametnog“ ručnog sata.

Podsjećamo, Google je početkom godine preimenovao još jedan proizvod koji se zvao kao i operacijski sustav za mobitele: Android Pay je postao Google Pay, a šuška se da će naziv ‘Android’ ispasti iz još jednog Googleovog ne baš uspješnog proizvoda: Android TV (OS za smart TV-e) bi mogao dobiti novo ime.

Google je objavio i koji će modeli dobiti nadogradnju sa sadašnjeg Android Weara 2.0 na novi Wear OS: riječ je o više od dvadeset modela vodećih proizvođača: Casio, Diesel, Emporio Armani, Fossil, Guess, Huawei, Hugo BOSS, LG, Louis Vuitton, Montblanc, TAG Heuer, Tommy Hilfiger, ZTE…

Više detalja o novom OS-u očekujemo krajem slijedećeg tjedna, na vodećem sajmu industrije satova Baselworld.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.