Huawei je danas u Parizu predstavio novi model svoje najekskluzivnije serije P. Udarni noviteti P20 vezani su uz fotografiju: varijanta P20 Pro je prvi mobitel koji straga ima čak tri kamere, čiju je optiku izradila legendarna Leica, a koji već po osnovnim brojkama nadmašuju kompletnu konkurenciju. Nude 40 megapiksela (osnovna kamera), plus 20 za jednobojni senzor (za bokeh i širokokutne scene), plus još 8 megapiksela na trećoj kameri kojoj je glavna funkcija 3x telefoto.

Prednja kamera ne zaostaje: nudi 24 megapiksela. Dovoljno za selfie?

Kamere nude cijelo mnoštvo detalja za poboljšavanje snimki, kao što je poseban senzor temperature boja i mogućnost snimanja bez uključivanja ekrana (dvostrukim klikom na tipku za stišavanje – idealno za snimanje potajice, zar ne?) ali Huawei ističe kako je najveća prednost umjetna inteligencija koja automatski poboljšava snimke.

P20 i P20 Pro prvi su mobiteli kojima je vodeći nezavisni autoritet za testiranje fotoaparata na mobitelima, DxOMark, dodijelio ocjene više od 100.

Osim kamera, novi modeli ne nude velike razlike u odnosu na lanjskog prethodnika P10. Uz očekivane novosti (Android 8.1, procesor Kirin 970) i aktualiziranje dizajna (još tanji okviri oko 18:9 ekrana, jače baterije) Huawei ističe novi efekt prelijevanja svjetlosti preko stražnje staklene površine.

Uz P20 (Pro) predstavljena je i njegova prestižna varijanta Porsche Design Huawei Mate RS (ovo posljednje je skraćenica za Race Sport) koja se razlikuje po dizajnu i dodatnoj memoriji (256 ili 512 GB).

Za takve modele se ne pita za cijenu, ali Huawei je zato objavio cijenu ostalih novih modela. Osnovni model P20 na našem će se tržištu moći kupiti za 4.999 kuna a nudit će 4 + 128 GB, LCD ekran od 5,8″ i bateriju od 3.400 mAh – što je osjetno niže od konkurencije iste klase (i slabijih karakteristika). P20 Pro koštat će dosta više: 6.499 kuna a zauzvrat nudi, pored gore spomenute treće kamere straga, 6 + 128 GB, 6,1″ OLED ekran i bateriju od 4000 mAh.

Huawei je odmah objavio i cijenu treće varijante: Huawei P20 Lite koštat će 2.899 kuna, no taj model nije službeno predstavljen u Parizu pa još ne znamo točne razlike u odnosu na „običan“ P20 i P20 Pro.

HUAWEI P20

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.